Verslag 1e Bewonersavond 28 september 

Verslag 1e Bewonersavond 28 september

1e bewonersavond 28 september

De WOV heeft op 28 september de bewoners van de Dokter Boomstraat geïnformeerd over de nieuwbouwplannen voor het complex. Op een drietal huisnummers na, was iedereen van het complex aanwezig. Noodzakelijkerwijs was het een avond met heel veel voorlichting, maar ook met ruimte voor vragen. 

De volgende onderwerpen zijn o.a. aan bod gekomen:

Huidige complex beschrijving en onderhoudstoestand

De keuzes; onderhouden, renovatie, nieuwbouw

Wat gaan we doen, nieuwbouw dus

Presentatie plannen met schetsontwerpen, buitenruimte en de plattegronden. Allemaal nog niet definitief !

Het Sociaal Plan, met daarbij: wisselwoningen, zoeken naar een woning, recht op terugkeer, verhuiskostenvergoeding, begeleiding voor de bewoners met medewerkers van de WOV/GGD-meldpunt.

De eerste vragen

Uiteraard hebben we ook ruim baan gemaakt voor de eerste vragen die er bij bewoners waren. Het is nog geen complete lijst maar onder andere de volgende vragen hebben we genoteerd:

Vraag: Kan de groene ruimte achter het complex niet beter privétuintjes bevatten en dus liever geen publiek toegankelijke ruimte worden

Antwoord: gaan we met de architect en bewonerscommissie onderzoeken

Vraag: Kun je in het nieuwe complex (ongeveer) terugkeren op de plek waar je woonde

Antwoord: In veel gevallen wel, we nemen de vraag mee voor de huisbezoeken

Vraag: Kan de galerijkant omgedraaid worden met de balkonkant.

Antwoord: Waarschijnlijk niet, maar we gaan het wel met de architect en bewonerscommissie bespreken. Bezwaren zijn gelegen in de sfeer van de welstand en aanzicht van het complex.

Uiteraard waren er ook nog veel vragen over andere zaken;  zoals de verhuiskostenvergoeding, de precieze maten van woningonderdelen,  etc. We gaan hier in een aparte nieuwsbrief nog verder op in. Ook zullen we op deze website een vraag en antwoord gedeelte maken.

OVER ONS

WOV

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 09.00 tot 12.00 uur. Klachten (Technische Dienst): Maandag t/m vrijdag 08.00 tot 10.00 uur Tel: 075-684 4524 Email: td@wov.nl (Uitgezonderd Feestdagen)

Bezoek ons kantoor

Jacob Corneliszstraat 5
1511BM Oostzaan

075-684 5215

2020 wov.nl. All Rights Reserved.