Informatie verhuur 

Informatie verhuur

Praktische informatie over de 33 nieuwe huizen.
Nieuw en fris, maar ook stijlvol en retro. De 33 sociale nieuwbouwwoningen in de Doktersbuurt maken deel uit van een van de meest ambitieuze projecten uit de historie van de WOV. Ze zijn volledig gasloos, voorzien van vloerverwarming en een beperkte vorm van koeling en ook niet onbelangrijk, betaalbaar. Ideaal voor 55-plussers op zoek naar meer wooncomfort en vanaf begin maart gaan we opleveren.

Waar liggen deze huizen?
Het complex ligt in de Doktersbuurt in Oostzaan, aan de Doctor Boomstraat. De nieuwe huisnummers zijn Dr. Boomstraat 10a t/m 30c.

Hoe heet het complex woningen?
De woningen zijn administratief bekend als Complex 17, maar dat is niet de definitieve naamgeving. Het plan is om met de nieuwe huurders een nieuwe naam voor het complex te bedenken.

Voor wie zijn deze woningen bedoeld?
We wijzen toe op basis van inschrijfduur bij de WOV.
Voorrangskenmerken zijn in onderstaande volgorde:
• 55 plussers die een eengezinswoning van de WOV achterlaten
• 55 plussers
Terugkeerders (bewoners die in het gesloopte complex woonden) en huurders met een urgentie vormen uitzonderingen. Zij krijgen voorrang bij de toewijzing.

Inschrijving
De inschrijving voor belangstellenden start naar verwachting 4 januari 2021. De inschrijving zal alleen online zijn via deze website.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?
De woningen worden naar verwachting begin maart 2021 opgeleverd.

Wat kosten de huurwoningen?
We zullen de woningen op/onder de zogenaamde aftoppingsgrens voor de huurtoeslag aanbieden. Voor 2021 is dat €633,25. Dit is exclusief servicekosten.
De energielasten voor de nieuwe woning zullen relatief laag zijn.

Beschrijving woning
Het type woning is een appartement met een woonoppervlakte tussen de 70-77 m². Aantal kamers 3 (2 slaapkamers)
Woningen op de begane grond hebben de voordeur aan de straatzijde en een tuin, woningen op de verdieping 1 en 2 hebben de voordeur aan de galerijkant en een ruim balkon. Alle woningen zijn gelijkvloers.
Tuin gericht op het westen, balkon op het oosten.

Gebouw
Sfeervolle centrale hal met toegang tot lift ,trappenhuis en de galerijen. De bergingen zijn op de begane grond buiten.
De hal, tuinen en bergingen zijn afgesloten en alleen bereikbaar voor bewoners.

Zijn de woningen energiezuinig?
De woningen zijn zeer energiezuinig. De huizen beschikken ook over de meest energiezuinige apparatuur die er maar is, zoals de A+++-warmtepomp en een goede isolatie. Elke individuele woning krijgt ook stroom van de zonnepanelen op het dak.
De warmtepomp haalt in de winter warmte uit de bodem, terwijl er in de zomer koude wordt aangevoerd. De woningen zijn daarmee te verwarmen tot minstens 20ºC – en 22º C in de badkamer. De woning is op warme dagen ook beperkt te koelen tot enkele graden onder de buitentemperatuur.

Zijn de woningen gasloos?
Ja: het complex is ons allereerste project dat helemaal vrij is van aardgas. U kookt dus elektrisch.

Hoe werkt de ventilatie?
De huizen gebruiken een ventilatiesysteem dat frisse buitenlucht toevoert en gebruikte lucht wegleidt. Deze unit beschikt ook over een warmtewisselaar, waarmee winterse buitenlucht wordt voorverwarmd tot minstens 16ºC. U kunt de ventilatie met een afstandsbediening tijdelijk hoger of lager zetten.

Zijn er meerwerkopties?
Nieuwe huurders krijgen een keuze in meerwerkopties in de keuken. De meer persoonlijke keukens worden op een later moment geplaatst. Het sanitair wordt standaard opgeleverd.

Advertentie Kompas

Klik hier voor de advertentie zoals in Kompas is gepubliceerd


huisnummers en plattegronden

OVER ONS

WOV

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 09.00 tot 12.00 uur. Klachten (Technische Dienst): Maandag t/m vrijdag 08.00 tot 10.00 uur Tel: 075-684 4524 Email: td@wov.nl (Uitgezonderd Feestdagen)

Bezoek ons kantoor

Jacob Corneliszstraat 5
1511BM Oostzaan

075-684 5215

2021 wov.nl. All Rights Reserved.