Opleveringen in de Doktersbuurt

 De laatste loodjes

Verduurzaming wolkenlucht Oostzaan

Al weer een tijdje zijn de grote steigers weg uit de Doktersbuurt, de ergste overlast van de werkzaamheden voorbij en zijn we inmiddels bezig met het laatste deelplan (16, Dr. Snijderstraat). Nog niet zo lang geleden zijn alle nieuwe huisaansluitingen door Liander aangebracht. Dus eindelijk konden ook de zonnepanelen overal aangezet worden. Alleen aan de Keijzerstraat en bij een klein deel Boerstraat missen we nog de slimme meters maar de zonnepanelen werken.
Het eindresultaat van de verduurzaming mag er zijn! Ondanks de tegenslag die we zeker in de 1e helft van vorig jaar hadden met vertragingen in de planning , dat vervelende corona en bijzondere weersomstandigheden zijn we nu aan het einde van de verduurzaming toch redelijk volgens de originele planning klaar om te gaan opleveren..

Oplevering
Nu de werkzaamheden bijna overal klaar zijn is het tijd om de woningen te gaan opleveren. We gaan dan twee dingen tegelijk doen in één bezoek bij de bewoners. Allereerst gaan we de woning bouwkundig controleren van binnen en buiten. Dus controle van het werk en resultaten van de verschillende aannemers die aan de woning hebben gewerkt. Ten tweede wordt elke woning opnieuw ingemeten voor het nieuwe energielabel wat de verduurzaamde woning krijgt.
We hebben een onafhankelijk bureau gevraagd om de oplevering van de woningen te doen. Alphaplan is een zo’n onafhankelijk adviesbureau wat voor ons de oplevering doet en met bewoners afspraken zal maken voor het huisbezoek.

Maar er zijn toch nog werkzaamheden?
Klopt helemaal. Plan 16 lopen de werkzaamheden nog. Bij sommige plannen is nog niet overal de schilder langs geweest. Meestal zijn de schilders de laatste in de rij van alle werkzaamheden en zij zetten alles weer strak in de verf.
Wat ook nog loopt bij sommige bewoners; is de afhandeling van reparatieverzoeken/klachten die verband houden met de verduurzaming. Dat kan zijn de laatste zonweringen monteren tot en met schoonmaken van tegels in de tuin. Logischerwijs wordt het steeds minder wat nog aangepakt moet worden.

Mochten er  bij u als bewoner van de verduurzaamde woning nog zaken openstaan dan gaan we gewoon door totdat de laatste punten zijn opgelost. Tijdens de oplevering zal  gevraagd worden of er voor bewoners nog opleverpunten zijn. Geef ze gewoon aan, want dan ligt het ook nog eens vast op papier.

Nog wat zaken, goed om te weten:

De oplevering is altijd samen met de bewoner. Dus op vakantie, geen probleem! De inspecteurs maken dan een afspraak met u voor na de vakantie.

Heeft u nog opleverpunten geef ze tijdens de controle mee aan de inspecteurs, zij schrijven het op en maken er waar nodig foto's van.

De huurverhoging gaat vanaf augustus in, ook als er nog kleine werkzaamheden gedaan moeten worden.

Vriendelijk verzoek de enquête die bij de opleveringsbrief zat in te vullen en op te sturen. Geef uw eigen mening, daar kunnen wij van leren voor de aanpak van de volgende plannen.